Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Kronan stänger nio apotek

30 september 2019
Kronans Apotek lägger ner nio apotek fram till första kvartalet 2020. Totalt berörs 83 anställda.

I somras startade fackliga förhandlingar om förändringar på Kronans apotek som ägs av Oriola-koncernen. Totalt berörs 83 tjänster i Sverige och i Finland. De apotek som med säkerhet kommer att stängas i Sverige är Hammarö, Värnhemstorget i Malmö, Lövgärdet i Angered, Djurgårdsstaden i Stockholm och Trelleborg. Det pågår fortfarande lokala fackliga förhandlingar kring fyra apotek.

Majoriteten av de anställda kommer att erbjudas andra tjänster i företaget, enligt Oriola. Orsaken till nedläggningen uppges vara hård konkurrens och vikande kundunderlag. Samtidigt startar Kronans Apotek sju nya apotek i år på platser där man hoppas få mer lönsamhet.

– Apoteksbranschen är stadd i förändring där allt fler produkter handlas online vilket ytterligare påskyndar omstruktureringen på marknaden, säger Anders Torell, affärsområdesdirektör för konsumentdelen på Oriola i ett pressmeddelande

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.