Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Kriminalvården
valde lätt Svensk Dos

14 maj 2013
Den privata dosleverantören Svensk Dos har vunnit en upphandling om läkemedelsdistribution till Kriminalvården. Och det var ett lätt val.

Den svenska kriminalvården har under våren upphandlat dosleveranser till landets alla anstalter och häkten och idag tisdag kom beskedet att de har valt Svensk Dos som sin dosleverantör för de närmaste åren framöver.

Avtalet gäller för de cirka 5 000 personer som sitter på olika anstalter samt de knappt 2 000 olika personer som, varje dag, sitter i svenska häkten i väntan på rättegång.

Men det var ett ganska enkelt val, berättar Karin Höglind, affärsjurist och upphandlingsexpert på Kriminalvården i Norrköping.

– Svensk Dos var de enda som hade lämnat ett anbud, säger hon.

Avtalet, som på Apotekets tid var värt cirka 35 miljoner kronor, gäller från den 1 januari 2014.

Skrivet av: Fredrik Hedlund

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera