Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“Konkurrensen
hårdnar i sektorn”

12 november 2014
Sveriges Farmaceuters ordförande Thony Björk och akademikerföreningen på Cura kommenterar den nya storaffären på apoteksområdet.

I morse offentliggjordes den senaste storaffären i apotekssektorn – Ica köper Apotek Hjärtat för 5,7 miljarder kronor av riskkapitalbolaget Altor.

 Med Icas köp av Apotek Hjärtat fortsätter konsolideringen av apoteksmarknaden och konkurrensen hårdnar när Cura och Hjärtat samlas under ett paraply, kommenterar Thony Björk, ordförande för Sveriges Farmaceuter.

Vi kommer att se en utveckling mot färre men större apoteksaktörer. Vad dagens affär innebär för våra medlemmar är för tidigt att säga, men givetvis kommer åtminstone medlemmar anställda på respektive huvudkontor att påverkas, fortsätter.

Parinyan Norouzi, ordförande i akademikerföreningen på Cura, reagerade spontant positivt på beskedet.

Det låter väldigt spännande, spontant reagerade vi positivt här, säger hon till Svensk Farmaci, men vill inte uttala sig mer i nuläget.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera