Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Juridiskt krångel stoppar skånsk apotekare

25 januari 2016
De tidigare apoteksägarna har lämnat lokalen och uppfyller inte längre de juridiska kraven att driva apotek. Trots det återkallar inte Läkemedelsverket tillståndet. Denna Kafka-liknande process drabbar Parviz Emam som vill driva vidare apoteket på Klostergården i Lund.

Apotekaren Parviz Emam i Lund har skickat in alla papper som behövs, och har en lämplig lokal som han börjat inreda.

Problemet? Det var apotek i lokalen och den förra ägaren har inte sagt upp tillståndet. Och Läkemedelsverket kan inte bevilja ett nytt tillstånd på en adress där det redan finns ett tillstånd.

– Det är antingen fel på lagen eller fel på tillämpningen av lagen, säger Parviz Emam till Sydsvenska Dagbladet.

På Läkemedelsverket svarar läkemedels­inspektör Mariann Rinse att de inte har fått in alla uppgifter som behövs för att kunna fatta beslut i ärendet.

– Det är en hel del lösa trådar som vi inte har fått kännedom om och uppgifter om, så därför kan vi inte fatta något beslut, säger Mariann Rinse till Sydsvenska Dagbladet.

 

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.