Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Inget avtal klart för apotekspersonalen

30 april 2013
Avtalsförhandlingarna för apotekspersonal har avbrutits och kommer att återupptas i nästa vecka. Ännu är ingen fråga löst.
– Det är alla bollar i luften och inga bollar i mål, säger Christer Borg, förhandlingschef hos Sveriges Farmaceuter.

Avtalsförhandlingarna mellan arbetsgivarorganisationen Almega och fackförbunden inom farmaciområdet kring apotekspersonalens villkor har avbrutits för helgen och kommer att återupptas igen på tisdag den 7 maj.

Ännu har delegationerna inte lyckats komma överens i någon enskild fråga utan det är ett förhandlande fram och tillbaka där alla frågor ingår i diskussionen, berättar Christer Borg, förhandlingschef hos Sveriges Farmaceuter.

– Det är alla bollar i luften och inga bollar i mål, än så länge, säger han.

Beroende på hur förhandlingarna går framöver så kan Sveriges Farmaceuter gå med på ett längre eller kortare avtal.

– Ambitionen har ju hela tiden varit att komma fram till ett längre avtal, men om vi inte får igenom de frågor vi vill så kanske det landar i ett ettårsavtal istället, vilket är lite udda idag med tanke på att alla andra fackförbund har kommit fram till treårsavtal hittills, säger han.

Apotekspersonal behöver dock inte vara oroliga för att stå avtalslösa i och med dagens ajournering.

– Är vi inte klara så förlängs dagens avtal med en vecka i taget, säger Christer Borg.

Det är heller inte tal om att ta till konfliktåtgärder som strejk eller övertidsblockad.

– Nej, vi för lösningsinriktade diskussioner just nu. Först i ett senare skede kan det bli aktuellt med sådana konfliktåtgärder, säger han.

Skrivet av: Fredrik Hedlund

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.