Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Ica sockrar bud till studenter

15 april 2011
Apotekskedjorna överträffar varandra i jakten på praktiserande studenter. Ica Cura erbjuder nu en tvådagarskurs i ledar- och affärsmannaskap, gratifikation och ersättning på upp till 10 000 kronor i månaden för boende och resor.

Apotekskedjorna har alla sagt nej till att ge praktiserande farmacistudenter lön. Ändå artar det sig nu till en riktig fajt om de farmacistudenter som ska göra praktik till hösten.

Apotek Hjärtat var nyligen på plats på kårhuset Pharmen i Uppsala för att informera studenterna om företagets policy.

Nu meddelar Ica Cura att företaget erbjuder studenterna såväl gratifikation (12 000 kronor för apotekarstudenter, 5000 kronor för receptariestudenter), ersättning för fördyrande omkostnader på upp till 10 000 kronor i månaden, samt en tvådagarskurs i ledar- och affärsmannaskap med övernattning på en kursgård.

– Då vi är en relativt liten aktör och våra apotek är spridda i landet hoppas vi att praktikanterna är villiga att resa. Därför har vi också valt ett något högre belopp för fördyrade omkostnader, säger Liljana Sundberg, personalansvarig på Ica Cura.

Till hösten erbjuder Cura tio praktikplatser för apotekarstudenter och sex platser för receptariestudenter.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.