Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Ica: Bra att Apoteket får fortsätta med ombud

26 mars 2012
Ica, vars butiker inhyser de flesta apoteksombuden i landet, ser positivt på att Apoteket AB åläggs att fortsätta med ombudsverksamheten – trots att detaljhandelskedjan nu driver en egen apotekskedja. Bibehållen service anses viktigare än vem som sköter ombuden.

Som Svensk Farmaci skrev i morse berättade Socialutskottets ordförande Kenneth Johansson (C) på en konferens i förra veckan att Apoteket AB via uppdaterade ägardirektiv kommer att få ett förlängt åtagande att driva landets apoteksombud.

Håkan Karlsson, projektledare på Ica Sverige är ”jättepositiv” till att Apoteket AB åläggs att fortsätta med ombudsverksamheten.

– Det är en viktig servicefråga för våra butiker i glesbygden. Hur man bäst löser frågan på längre sikt är mer osäkert i nuläget, säger han.

Skulle ni vara intresserade att driva ”Cura-ombud” istället?

– Vi har ännu inte analyserat om vi skulle vilja driva egna ombud. I nuläget är bibehållen service för kunderna viktigare än vem som sköter ombuden, säger Håkan Karlsson.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.