Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Hundra nyanlända
ska ges praktikplats

31 maj 2016
Apotek Hjärtat ger plats åt minst 100 nyanlända apotekare på sina apotek under de närmaste två åren. Samtidigt drar man igång projektet Eldsjälar som ska lotsa de nyanlända till kedjans apotek. UTÖKAD 14:45

Apotek Hjärtat presenterar idag en avsiktsförklaring när det gäller att erbjuda nyanlända apotekare praktikplats.

Tillsammans med Arbetsförmedlingen ska minst 100 nyanlända farmaceuter erbjudas en praktikplats på något av kedjans apotek inom de närmaste två åren.

– Vi vill underlätta för nyanlända att integreras redan från start i väntan på att Socialstyrelsen hanterar valderingen av deras apotekarlegitimation. Under den tiden kan en praktikplats ge bra erfarenhet om hur det är att arbeta på ett svenskt apotek och samtidigt ge språkträning. Vi har behov av denna kompetens och ser fram emot att kunna erbjuda dem jobb när valideringen är klar, säger Camilla Ås, HR-chef på Apotek Hjärtat, i ett pressmeddelande.

Dessutom sjösätter kedjan satsningen Eldsjälar, som innebär att regionala kontaktpersoner samordnar de olika praktikanternas önskemål och behov för att därefter matcha detta mot något av Hjärtats nära 400 apotek.

– Eldsjälarna brinner för de här arbetet. Vissa av dem har liknande erfarenheter och vill nu ge andra de bästa förutsättningarna för andra att komma ut i arbetslivet och använda sin kompetens på svenska apotek, säger Hanna Backesten, ansvarig för Eldsjälsinitiativet på Apotek Hjärtat.

Kristina Fritjofsson, ordförande i Sveriges Farmaceuter, deltar i Farmacevter utan Gränsers projekt Farmaceutkompis. Hennes “kompis”, som är apotekare från Pakistan, är en av de som fått praktik på Hjärtat.

– Det här är ett mycket positivt initiativ, och för mig personligen är det jättekul att Taqueer får chansen att få in en fot på Hjärtat, säger hon.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.