Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Hjärtat störst i Uppsala

14 april 2011
I farmacistudenternas Uppsala är det paradoxalt nog långt mellan apoteken. Men nu öppnar Apotek Hjärtat nytt och blir den största kedjan i Sveriges fjärde kommun.

Häromdagen kunde Svensk Farmaci berätta att Uppsala län har minst antal kundbesök på apotek per invånare och år – 7,59 mot 11,03 för riket i genomsnitt.

Det är också längre mellan apoteken här än på andra håll – cirka 9 000 personer delar på varje apotek i länet jämfört med ungefär 8 300 i resten av landet. 

Nu öppnar en av de mer expansiva apotekskedjorna, Apotek Hjärtat, sitt sjätte apotek i kommunen och blir därmed den största kedjan på orten. Apoteket ligger i anslutning till stormarknaden Willys i stadsdelen Gränby.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.