Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Hjärtat skjuter fram nya regler för rabatt

28 september 2016
Apotek Hjärtat erkänner "bristande kommunikation" i frågan om personalrabatten. Tiden som bolaget ger manuell rabatt till anställda som inte har ICA-kort förlängs fram till nyår – men akademikerföreningen är inte nöjd.

Svensk Farmaci har tidigare skrivit flera artiklar om den nya policy för personalrabatt som väckt starka interna reaktioner på Apotek Hjärtat.

Nu erkänner Apotek Hjärtat bristande kommunikation i frågan. Det berättar en Hjärtat-anställd som tagit del av ett uttalande från vd Anders Nyberg som lagts ut på bolagets intranät.

Nyberg uttrycker där att han uppfattat att det finns olika uppfattningar kring det besked om rabatten som företaget tidigare kommunicerat.

Han tycker att förändringen borde ha kommunicerats på ett bättre sätt och att bolaget lär av misstaget genom att förlänga den tidsperiod då man ger manuell rabatt till dem som inte har ICA-bankkort fram till den 1 januari 2017.

Sveriges Farmaceuters akademikerförening på Hjärtat har utövat påtryckningar gentemot företaget i frågan.

Shahin Ghafari på Apotek Hjärtat Ica Maxi i Kungälv är ordförande i föreningen.

– Vår största invändning handlar om att företaget indirekt tvingar personal i en fråga där man själv borde få välja hur man vill göra.

– Sedan har det gått för fort. Om man absolut vill driva igenom det här borde man ge personalen en övergångstid på exempelvis tre år. Som det här är utformat riskerar det leda till intern badwill mot företaget.

Hur ser du på att man nu skjuter fram förändringen till årsskiftet?

– Jag är inte nöjd med det. Man borde titta på andra lösningar i stället, säger Shahin Ghafari.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.