Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Hjälp vid artros ny tjänst hos Apoteket AB

12 mars 2018
Apoteket AB utökar sitt tjänsteutbud med Artroskollen. Tjänsten nås via apoteket.se och innehåller såväl diagnos av ortoped som behandlingsprogram.

Tjänsten genomförs i samarbete med företaget Joint Academy och ger möjlighet att få diagnos av en ortoped inom 24 timmar.

Vid konstaterad artros finns ett sex veckors digitalt behandlingsprogram, som syftar till att minska smärtan och förbättra rörligheten i leder.

– Med Artroskollen blir det enklare att få en diagnos och komma igång med behandlingen. På så sätt kan fler människor med besvär få hjälp till ett liv i hälsa, säger Cecilia Drott, ansvarig för hälsotjänster på Apoteket, i ett pressmeddelande.

Tanken är att göra det enklare för personer som drabbas av artros att få hjälp i ett tidigt skede.

– Ju förr man påbörjar sin behandling, desto bättre förutsättningar har man att bli bra med enkla medel, säger Jakob Dahlberg, vd på eHälso-bolaget Arthro AB som utvecklat behandlingsprogrammet Joint Academy.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.