Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Han lämnar Apoteksföreningen

18 september 2018
Robert Svanström lämnar tjänsten som chefsfarmaceut på Sveriges Apoteksförening och går till läkemedelsindustrin.

Apotekaren Robert Svanström har arbetat i fem år på apotekens branschorganisation, där han jobbat med frågor som bland annat farmaceutiska tjänster, utbildningsfrågor och branschens kvalitets- och säkerhetsfrågor.

–   Det har varit spännande år, med roliga frågor i en väldigt trevlig bransch. De beslut som Apoteksföreningen fattar har potential att beröra många människor vilket är en fantastisk förmån. Så det var inget lätt beslut att säga upp mig.

– Så varför byter du jobb?

Innan jag började på Apoteksföreningen jobbade jag på ett apotek som jag också var med om att starta. Så nu har jag gjort ganska mycket inom apoteksbranschen och känner mig nyfiken på läkemedelsindustrin.

Robert Svanström går till rollen som Head of market access på läkemedelsföretaget Bayer, och kommer därmed att arbeta med att nya läkemedel ska nå fram till patienterna.

Men han vill fortsätta att engagera sig i apoteksbranschen.

– Ja, på ett eller annat sätt. Jag är ju apotekare och hade ett stort engagemang redan innan jag började på Apoteksföreningen. Sen får vi se inom vilket forum det blir, säger Robert Svanström.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera