Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nätapotek
får symbol

23 mars 2015
I sommar får alla godkända nätapotek i EU sannolikt en ny symbol. Den befintliga nationella apotekssymbolen påverkas inte utan blir kvar hos nätapoteken.

Läkemedelsverket skickade nyligen ut en remiss som bland annat berör införandet av en ny EU-gemensam symbol för apotek som bedriver distanshandel.

– I juli lanseras sannolikt den nya EU-symbolen. Då blir det lättare för konsumenten att känna igen ett godkänt internetapotek inom EU, säger Marie Kerttu, utredare på Läkemedelsverket.

Hon berättar att symbolen, på nätapotekens hemsida, ska vara länkad till en lista på samtliga godkända apotek/försäljningsställen i det aktuella landet.

Läs mer om den nya symbolen i vår artikel från 2013.

Den nationella symbolen för alla godkända apotek berörs inte av detta, utan kommer att finnas kvar vid sidan om den nya EU-symbolen för godkända nätapotek.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.