Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

God löneutveckling för
apoteksverksam farmacevt

31 januari 2013
Apoteksanställda farmacevter ökade i snitt sin lön med 4,3 procent i fjol. Årets lönestatistik innehåller en ny, oväntad trend.

Noteringen 4,3 procent är något lägre än utfallet för 2011, 5,2 procent. Uppgifterna framgår av Sveriges Farmacevtförbunds nya lönestatistik.

Den nominella utvecklingen i löneavtal för merparten av svensk arbetsmarknad var 2,6 procent i fjol.

Enligt Sveriges Farmacevtförbunds förhandlingschef Christer Borg är en överraskande iakttagelse att de apoteksverksamma farmacevter som inte bytte jobb 2012 lyckades uppnå en lika bra löneutveckling som dem som bytte arbetsplats, sett till genomsnittet.

– Traditionellt brukar det vara så att de som rör på sig får en bättre löneutveckling. Men statistiken för 2012 visar att det inte är någon skillnad mellan grupperna.

– En trolig förklaring är att apoteksaktörerna nu börjar göra mer för att behålla de farmacevter man har. Arbetsgivarna har ett stort behov av farmacevternas kompetens och ger därför goda lönepåslag för att behålla dem, säger Christer Borg.

Mer information om löneutvecklingen och medellöner i absoluta tal presenteras i lönestatistikbroschyren som medföljer Svensk Farmaci nr 1/13. Tidningen utkommer i mitten av februari.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

8 svar till God löneutveckling för
apoteksverksam farmacevt