Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“Förvriden bild
av svensk omreglering”

14 mars 2014
Den bild som danska Apotekerforeningen tecknar av den svenska apoteksreformen är "så förvriden att den knappt är seriös", enligt socialminister Göran Hägglunds presschef.

Som Svensk Farmaci skrev igår har danska Apotekerforeningen presenterat en ny lobbyskrift där den svenska omregleringen beskrivs i starkt negativa termer.

Johan Ingerö, presschef hos socialminister Göran Hägglund, har tagit del av materialet.

– Den bild de tecknar är så förvriden att den knappt är seriös. Före den svenska omregleringen låg Sverige i OECD:s bottenskikt när det gällde apotek per capita. Efter reformen har vi fått över trehundra nya apotek, och öppettiderna har ökat med i snitt tio timmar per vecka, säger han.

– Om reformen hade varit så dålig som de påstår så hade oppositionen legat i startblocken för att riva upp den, men det gör de inte. Vi ska se nyktert på de utmaningar som finns, men knappt någon vill tillbaka till den gamla modellen, säger Johan Ingerö.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till “Förvriden bild
av svensk omreglering”


Annonsera och prenumerera