Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

FIP fokuserar på
komplexa patienter

2 september 2013
Årets FIP-kongress har startat och har i år som tema komplexa patienter och de utmaningar som de utgör för farmaceuter och andra professioner i vårdkedjan.

Kongressen hålls från den 31 augusti till den 5 september i Dublin, Irland.

Många föreläsningar kommer att kretsa kring farmaceuters befintliga och möjliga roll i omhändertagandet av komplexa patienter inom olika terapiområden. Metoder och arbetssätt från flera länder lyfts fram inom bland annat astma, cancer, nedsatt njurfunktion, antikoagulation och psykiatriska diagnoser.

Sveriges Farmaceuter är, sedan Apoteket AB lämnat, den enda svenska organisation som är medlem i FIP, som står för International Pharmaceutical Federation.

Men svenska farmaceuter har ändå ett ganska stort inflytande på världsfarmaciorganisationen. Sveriges Farmaceuters ordförande Thony Björk är omvald vice president i FIP och i år är dessutom Lars-Åke Söderlund, Apoteket AB, nominerad till posten som sekreterare i FIP:s sektion för öppenvårdsfarmaci, den klart största sektionen inom den internationella farmacifederationen. Det valet sker på onsdag.

Svensk Farmaci bevakar naturligtvis FIP-kongressen på plats. Läs mer om det i Svensk Farmaci nr 5-6/2013 och här på sajten.

Skrivet av: Fredrik Hedlund

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.