Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fejkad apotekskedja satsar på ändtarmen

30 november 2012
Den påhittade apotekskedjan ”Apoteket Rectum” med specialinriktning på ändtarmsbesvär påstår sig ha tagit över tre tidigare statliga apotek. UPPDATERAD 13:30

Enligt information på den relativt ambitiösa hemsidan är Apoteket Rectum en privat apotekskedja med apotek på fyra orter i södra Sverige.

Kedjan har enligt hemsidan helt specialiserat sig på läkemedel för rektala besvär. Företaget erbjuder bland annat salvor, stolpiller och till synes seriös information om åkommorna.

I en kampanj på hemsidan föreslås bland annat en julklapp i form av ”en kur mot svärfars stämningsdödande gasbesvär”.

Tre av apoteken ska enligt hemsidan finnas på namngivna adresser i Angered, Mönsterås och Överum. Kontaktinformation saknas i övrigt på hemsidan. Var det fjärde apoteket ligger framgår inte.

Några apotek finns dock inte i verkligheten på de angivna adresserna, enligt Svensk Farmacis efterforskningar.

Inte heller Sveriges Apoteksförening, som har god branschkännedom, känner till den nya ”aktören”.

– Jag vet inte vem som ligger bakom detta. Det är tydligt att man ändå har lagt ned lite tid på det hela, meddelar Johan Wallér, vd för branschföreningen, i ett mejl till Svensk Farmaci.

Svensk Farmacis pressgranne Dagens Apotek löste under dagen “mysteriet” med Apoteket Rectum. Sajten är framtagen på kul av webbutvecklaren Kristoffer Wedholm. Läs Dagens Apoteks intervju med honom här.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

24 svar till Fejkad apotekskedja satsar på ändtarmen

Annonsera och prenumerera