Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fass.se byter
skepnad i oktober

22 maj 2013
I oktober kommer Fass.se att uppdateras och få ett nytt utseende med bättre sökfunktioner.

– Fass.se i sin nuvarande skepnad har funnits sedan 2001, i princip med samma utseende. Vi ska helt enkelt modernisera webbplatsen så att den ska få ett ansiktslyft i oktober, säger Kristina von Sydow, ansvarig för Fass på Läkemedelsindustriföreningen, LIF.

Förutom ett nytt utseende kommer webbplatsen också att få bättre sökfunktioner, berättar hon. Något som kanske förvånar användare som tycker att det har fungerat ganska bra att söka på webbplatsen. Men det handlar mycket om tekniken bakom, berättar Kristina von Sydow.

– Om man säger så här; 2001 byggde man sökfunktioner på ett sätt, nu kan man bygga dem smartare, men det kommer i princip vara det vi har, men lite smartare gjort bara, säger hon.

Pappersversionen av Fass kommer dock inte att förändras utan behåller sin nuvarande form.

– Förändringen med boken är ju att den minskar i upplaga för varje år. Upplagan som vi kommer att trycka nu ligger runt 10 000 exemplar och den har varit uppe i över 100 000 exemplar. Medan webbplatsen har flera miljoner besök per månad. Och besöken på webbplatsen är nästan lika ofta från allmänheten som från vårdpersonal, säger Kristina von Sydow.

Skrivet av: Fredrik Hedlund

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

2 svar till Fass.se byter
skepnad i oktober


Annonsera och prenumerera