Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

”Farmacin är vår kärnkompetens”

29 oktober 2012
Den farmacevtiska kompetensen är fortfarande Apoteket AB:s högst prioriterade kärnkompetens. Det säger Lars Skutholm, chef för Apoteket AB:s nya affärsområde Vård & Företag, apropå kritiken mot företagets prioriteringar.

I fredags uttryckte ett antal anställda inom före detta Apoteket Farmaci kritik mot företagets prioriteringar i samband med de aktuella neddragningarna.

Bland annat uttrycktes åsikten att ”farmacin får stå tillbaka när Ica-folket tar över”.

Lars Skutholm, chef för Apoteket AB:s nya affärsområde Vård & Företag, bemöter nu kritiken.

– Jag har respekt för att många som berörs av förändringarna upplever en personlig besvikelse och reagerar starkt. Men jag vill betona att farmacin och våra duktiga farmacevter även fortsättningsvis är den kärnkompetens som vi som företag lever på. Det är genom farmacevterna som vi kommer att skapa våra kunderbjudanden även framöver. Men vi behöver omorganisera företaget på grund av den helt nya marknadssituationen, säger han.

– Det är fel att påstå att vi tar bort läkemedelstjänsterna. Vi organiserar dem på ett annat sätt, nu får vi en tydligare gemensam affärsutveckling för hela företaget.

En kritiker uttryckte att det är dålig tajming att bromsa inom farmaci och farmacitjänster samtidigt som Socialstyrelsen skärper kraven på läkemedelsgenomgångar i vården.

– Den typen av tjänster är fortsatt högt prioriterade inom företaget. Skillnaden är att vi nu organiserar det på ett bättre och mer samordnat sätt för att möta kundernas önskemål. Från ett farmacevtiskt perspektiv handlar det om en förbättring. Farmacin är vår viktigaste kärnkompetens och här vill vi vara starka under lång tid framöver, säger Lars Skutholm.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.