Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Facklig protest: Övertidsförbud på apoteken i Finland

8 januari 2020
Farmaciförbundet i Finland har utlyst ett övertidsförbud på apoteken, en facklig stridsåtgärd för att driva på avtalsförhandlingen.

Det finska fackförbundet för farmaceuter, Farmaciförbundet, beslutade strax före jul att förbjuda alla farmaceuter som jobbar på apotek att arbeta övertid, rapporterar Svenska Yle.

Förbudet trädde i kraft dagen före julafton och gäller tillsvidare. Orsaken är att förhandlingarna mellan fackförbundet och Apotekens arbetsgivarförbund gått trögt ända sedan i oktober, enligt facket.  Med övertidsstoppet vill Farmaciförbundet få mer gehör i förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal.

Fackförbundet har tidigare förkastat ett avtalsförslag som kommit in från arbetsgivaren, enligt Yle.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera