Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

EES-rekord under seniorvecka

17 april 2018
Totalt genomfördes rekordmånga slagningar med E-hälsomyndighetens elektroniska expertstöd EES på apoteken förra veckan: 144 000 stycken.

Siffran är den högsta för antal EES-slagningar som apoteksbranschen har uppnått en enskild vecka, meddelar apoteksföreningen.

Under förra veckan, den så kallade seniorveckan, erbjöds alla apotekskunder över 75 en enklare läkemedelsgenomgång som innefattade en körning av aktuella läkemedel i beslutsstödet EES.

Forskare vid Linnéuniversitet ska nu analysera data från projektet med målsättningen att publicera resultaten i en vetenskaplig artikel 2018 eller 2019.

– Resultatet av apotekens seniorvecka överträffade alla våra förväntningar. Vår förhoppning är att effekten ska hålla i sig och leda till ett ökat användande av EES och en förbättrad läkemedelsanvändning inte minst för äldre, säger Gerd Sandberg, produktansvarig för EES på E-hälsomyndigheten, på myndighetens sajt.

Läs mer om seniorveckan i vår tidigare artikel här.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...