Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

De prisas för bästa patientinformation

21 september 2018
Apoteket AB och läkemedelsföretaget MSD får pris för ett program som ska stödja patienter med diabetes typ 2 i deras läkemedelsbehandling.

Priset för bästa patientinformation delades ut igår av Apotekarsocieteten på Patientsäkerhetskonferensen som pågår på Stockholmsmässan.

Programmet kallas “Hälsoaktiv” och handlar om att ge patienterna större förståelse för sin sjukdom och för hur läkemedelsbehandling tillsammans med livsstilsförändringar kan ge positiva effekter på hälsan, enligt ett pressmeddelande från Apoteket AB.

Enligt prismotiveringen har apotekarna i projektet ”en aktiv roll i att stötta individen till beteendeförändringar genom att vara en brygga mellan vård och patient”.

– En av framgångsfaktorerna är det personliga mötet och kommunikationen mellan våra farmaceuter och patienterna och att vi då kunnat utgå från individens egna förutsättningar och livssituation. Det har varit viktigt för att hjälpa patienterna att ta kommandot över sin egen hälsa, säger Karna Wisenius, Apotekets specialistapotekare, i pressmeddelandet.

Programmet är 15 veckor långt och inleds med samtal mellan patient och farmaceut på apoteket. Därefter fortsätter kommunikationen i form av bland annat inspiration via sms, enkla quiz och fördjupad information via mejl.

“Hälsoaktiv” har pågått under två år och totalt 5 200 personer har fullföljt programmet, enligt Apoteket AB.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

» Kommentera artikeln här.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera