Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

C-politiker: Låt alla apotek driva ombud

13 februari 2012
Efter ett studiebesök på Kronans Droghandel i Flen kräver fyra centerpolitiker, bland annat riksdagsledamoten Roger Tiefensee, att privata apoteksaktörer ska få starta apoteksombud på samma villkor som Apoteket AB.

Representanter för Centerpartiet i Sörmland besökte nyligen Kronans Droghandels apotek i Flen. Syftet var att ta del av verksamheten och få en ”verklighetsförankrad bild av omregleringens följder”, enligt en debattartikel i Eskilstunakuriren.

Apoteksbesökarna och skribenterna var riksdagsledamoten Roger Tiefensee samt tre landstings- och kommunpolitiker från Sörmland.

Artikelskribenterna tycker att det är fel att apoteken bär ansvaret för 24-timmarsregeln, men inte har något förhandlingsmandat gentemot grossisterna. ”Detta är något som måste korrigeras”, skriver centerpartisterna.

Kvartetten slår också ett slag för apoteksombuden, som har ”avgörande betydelse för alla de människor som bor i små orter på landsbygden”. Regelverket bör ses över så att även privata aktörer kan bedriva ombudsverksamhet på samma villkor som Apoteket AB, skriver centerpartisterna.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.