Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Boots får apotekstillstånd

21 mars 2011
Boots Farmacevtföretagarna AB har fått sina första apotekstillstånd. De startar med etableringar på sex platser.

De första apotekstillstånden rör etableringar i Visby, Varberg, Huddinge samt tre platser i centrala Stockholm: Hornsgatan, Pub och Åsötorget. Först att öppna blir apoteket på Hornsgatan.

Boots etablerar för närvarande en ny apotekskedja i Sverige, tillsammans med Farmacevtföretagarna, via det gemensamma bolaget Boots Farmacevtföretagarna. Målet är 100 apotek.

Farmacevtföretagarna var tidigare kopplade till Sveriges Farmacevtförbund, men styrs numera av en ekonomisk förening. Farmacevtföretagarna äger det gemensamma bolaget till 49 procent, Alliance Boots till 51 procent.

Tanken är en apotekskedja där företagarna själva äger sina apotek, enligt en affärsmodell som liknar Ica:s.

De enskilda apoteken kommer att få tillgång till Boots egna varumärken, men också få stöd och hjälp att starta upp sin verksamhet.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera