Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Bonver bakom ny dosaktör

24 januari 2012
Logistik- och filmdistributionsbolaget Bonver på Lidingö står bakom den nya aktören Apotekstjänst AB som vill ge sig in på marknaden för öppenvårdsdos.

Bonver/Apotekstjänst var en av tre budgivare i den första landstingsupphandlingen av dostjänster, som avsåg sju mellansvenska landsting.

Företaget fick dock inte uppdraget. Det gick istället, som Svensk Farmaci kunde berätta igår, till Uppsalabaserade Svensk Dos AB. Bonver/Apotekstjänsts bud var dock det näst mest attraktiva, enligt Inger Nyblom Hermansson, upphandlingsansvarig på Landstinget Västmanland.

Distributionsbolaget Bonver är verksamt inom bland annat logistik samt distribution av filmer via olika teknikplattformar. Bolaget var på 1980-talet först i Sverige med distribution av videofilmer för uthyrning på bensinstationer. Företaget är baserat på Lidingö men har även en enhet i Rosersberg norr om Stockholm.

Svensk Farmaci har utan resultat sökt Tomas Hilmo på Bonver som agerat kontaktperson för anbudet.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.