Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Avtalsyrkanden klara för apoteksområdet

10 februari 2012
Nu har fackförbunden och Almega utbytt sina avtalsyrkanden inför årets avtalsrörelse inom apoteksområdet.

Häromdagen utbytte facken och arbetsgivarorganisationen Almega avtalsyrkanden, och därmed startar förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för apoteksbranschen.

På den fackliga sidan har förbunden – Sveriges Farmacevtförbund, Sveriges Ingenjörer, Farmaciförbundet och Unionen – samlat sig kring vissa kärnfrågor som handlar om arbetsmiljön och dess samband med patientsäkerheten.

– Våra yrkanden inom arbetsmiljöområdet handlar till exempel om stabilare schemaperioder och längre sammanhållen semester, säger Martin Lindeblad, förhandlingschef på förbundet.

Eftersom förbundets löneavtal gäller ett år till, omfattas detta inte av denna förhandlingsomgång.

– Målet är att trygga en god arbetsmiljö och skäliga anställningsvillkor för Sveriges farmacevter, så att de kan fullfölja sitt uppdrag som landets läkemedelsexperter.

Medlemmar kan läsa mer på förbundets hemsida.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera