Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Förlängning av kollektivavtal övervägs

31 maj 2012
Sveriges Farmacevtförbund och Almega överväger nu en förlängning av det befintliga kollektivavtalet på apoteksområdet.

Förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för apoteksbranschen avslutades i april och resulterade inte i något nytt avtal. Förbundets förhandlingschef Martin Lindeblad beskriver parternas positioner som väldigt låsta.

Förbundet och Almega för nu diskussioner inriktade på en förlängning av det befintliga avtalet.

Förutsättningarna är då att Almega inte får igenom kraven på längre utjämningsperioder för arbetstid, men att förbundet inte heller får igenom kraven på sammanhängande semester.

Endast några mindre förändringar väntas göras i det förlängda avtalet om det blir verklighet.

– En konsekvens av detta skulle bli att arbetsgivarna måste planera arbetstiden inom snävare ramar för förbundets medlemmar än för andra anställda, eftersom övriga fack gått med på en utjämning över fyra månader, säger Martin Lindeblad.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.