Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Även Kronan
säger upp etikavtal

24 september 2015
Även Kronans Apotek säger upp etiköverenskommelsen med läkemedelsindustrin. ”Jag skulle bli förvånad om vi är den sista aktören som gör det”, säger informationsdirektör Andreas Rosenlund.

Kronan följer därmed Apoteksgruppens exempel, som vi skrev om igår.

– Den etikplattform som apoteksbranschen antagit är adekvat och fullt tillräcklig som vi ser det. Den är bred och omfattar ju alla typer av leverantörer. Den är mer övergripande än etiköverenskommelsen men anger ändå bra ramar, säger Andreas Rosenlund till Svensk Farmaci.

Varför inte tillämpa både plattformen och överenskommelsen?

– Det är enklare och mer praktiskt att ha ett regelverk av ramkaraktär som omfattar alla leverantörer, säger Andreas Rosenlund.

Kommer hela apoteksbranschen att säga upp överenskommelsen?

– Jag skulle bli förvånad om vi är den sista aktören som gör det, säger Andreas Rosenlund.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.