Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteksutredning
vill ha mer tid på sig

10 november 2016
Den statliga apoteksutredningen har begärt mer tid för att slutföra sitt uppdrag. Det är dock ännu oklart om regeringen beviljar önskemålet.

Den 31 december är deadline för den pågående apoteksutredningen, men Stefan Karlsson, gruppledare och ämnesråd på Socialdepartementet, bekräftar att utredningen vill ha mer tid för att slutföra arbetet.

– Jag kan bekräfta att de begärt förlängning men däremot finns det i nuläget inget ställningstagande kring om de ska beviljas förlängning, säger han till Svensk Farmaci.

Att utredningen begärt mer tid berördes inte alls av huvudutredaren Åsa Kullgren när hon berättade om arbetet på Läkemedelskongressen i Stockholm igår. Då sade hon att utredningen arbetar för att leverera sitt slutbetänkande senast den 31 december i år.

I höstbudgeten skrev regeringen att det kan bli aktuellt med tilläggsuppdrag till den nu arbetande apoteksutredningen, för att belysa om apotekens handelsmarginal bör regleras för receptbelagda läkemedel som inte omfattas av högkostnadsskyddet.

Mer om apoteksutredningen inom kort här på sajten.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till Apoteksutredning
vill ha mer tid på sig

  1. Apotekare pensionerad skriver:

    Lycka till! Med en apotekspersonal med 3 minuter per läkemedel på sig, så gäller det att klura ut vad ger maximalaste effekten på minst tid.