Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteksutredning
får tilläggsdirektiv

8 december 2016
Idag fattar regeringen beslut att ge Åsa Kullgrens apoteksutredning tilläggsdirektiv.

Det framgår av ärendeförteckningen inför dagens regeringssammanträde.

Robert Svanström, chefsfarmaceut på Sveriges Apoteksförening, vill inte spekulera om innehållet.

– Vi får som brukligt antagligen vänta några dagar på att få reda på vad det handlar om. Möjligen kan man få ledtrådar utifrån skrivningarna i budgetpropositionen tidigare i höst, säger han.

Så här skrev regeringen där:

“Det kan även bli aktuellt med tilläggsuppdrag till utredningen. En aktuell fråga som bör belysas är om apotekens handelsmarginal bör regleras för receptbelagda läkemedel som inte omfattas av högkostnadsskyddet. Regeringen avser också att återkomma när det gäller reglering och andra åtgärder rörande marknaden för dosdispensering”.

Dessa frågor berördes inte i kommittédirektiven till den nya läkemedelsprisutredningen som Toivo Hiensoo ska ansvara för.

Som vi skrivit tidigare har utredaren Åsa Kullgren begärt mer tid för att slutföra utredningen.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.