Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotekstjänst vann stort dosavtal

26 januari 2016
I strid med Apoteket AB och Svensk Dos var det Apotekstjänst som vann avtalet om dosdispensering av läkemedel i Region Östergötland, Landstinget i Kalmar län, Region Jönköping, Region Kronoberg och Landstinget Blekinge.

Apotekstjänst vann med det lägsta priset, noll kronor, och får avtalet som sträcker sig över sex år, med start den 1 januari 2017.

Upphandlingen omfattar dosförpackningar till runt 27 600 patienter i de fem deltagande landstingen och regionerna, som räknar med att spara kostnader motsvarande 40,3 miljoner kronor per år för de fem landstingen.

Apotekstjänst har tidigare anklagat andra aktörer för att lägga just nollbud. Nu gör företaget det självt, men hänvisar i Dagens Apotek till att de klarar av det “tack vare en allt mer effektiv verksamhet, en hög kvalitet och engagerade medarbetare”.

 

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.