Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotekstjänst ny vinnare i Sjuklövern

5 februari 2013
Det blir Lidingöbolaget Apotekstjänst AB som får försörja sju mellansvenska landsting, den så kallade Sjuklövern, med dosläkemedel. Detta enligt ett besked som skickades ut från de upphandlande landstingen i dag, tisdag.

Som Svensk Farmaci har berättat tidigare var de sju landstingen i Sjuklövern (Sörmland, Örebro, Värmland, Dalarna, Gävleborg, Uppsala och Västmanland) i januari i fjol först med att upphandla dosdispenserade läkemedel på den konkurrensutsatta marknaden.

Efter en rad juridiska turer kring upphandlingen (läs mer här) står det nu klart att företaget Apotekstjänst AB har tagit hem den.

För att det ska finnas möjlighet att överklaga beslutet träder avtalet i kraft om tio dagar. På Apotekstjänst aktar man sig därför noga med att ta ut glädjen i förskott.

– Vi har ett hårt arbete framför oss och vi ser fram emot att få börja införandet. Vi kommer göra allt för att övergången ska fungera så smidigt och sömlöst som möjligt. Det positiva arbetet med Västra Götaland och Halland har lärt oss väldigt mycket som jag hoppas att vi kan ta med oss in i arbetet tillsammans med Sjuklövern. Innan dess återstår dock väntetiden innan vi kan teckna avtal, säger Tomas Hilmo, vd, till Svensk Farmaci.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera