Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteksmässa utan apotek

15 september 2017
Mässan Apotek & Egenvård får kritik för att sakna apoteksinnehåll.

Förra veckan hölls mässan Apotek & Egenvård i Kista utanför Stockholm. En av besökarna var Sveriges Farmaceuters förhandlingschef Christer Borg. Han är kritisk till frånvaron av apotek på mässan och menar att det knappt är någon egenvård heller.

– Bland utställarna såg jag inte en enda apoteksaktör och inte heller några läkemedelsföretag. Det fanns några enstaka utställare av medicintekniska produkter. De första åren var det här en mässa som apoteksaktörer och läkemedelsföretag var en naturlig del av, men nu handlar den nästan bara om kosmetika, säger han.

Christer Borg anser att ordet apotek bör strykas ur namnet eftersom det inte finns några apotek på mässan.

– Jag tycker inte att det är en apoteksmässa längre utan en mässa som handlar om skönhetsprodukter.

I seminarieprogrammet fanns det däremot punkter om apotek eller läkemedel. En av dem handlade om förslaget i Apoteksmarkandsutredningen som går ut på att det enbart ska finnas farmaceuter i receptkedjan.

– Det var en bra diskussion, men vi som var där var sammantaget kanske tio personer varav tre kom från fackförbunden. I övrigt var det ganska få seminariepunkter som hade bäring på apoteksverksamhet, säger Christer Borg.

Senare idag kan du läsa en intervju med mässans projektledare där hon bemöter kritiken.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.