Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteksmässa med fokus på apoteken

18 juni 2018
Den nya mässan Apoteksforum ska innehålla mindre kosmetik och mer apotek än föregångaren Apotek & Egenvård, enligt mässans arrangör.

I år hålls för första gången den nya mässan Apoteksforum.

– Vi upplever att behovet av en sådan här samlingsplats har ökat, säger Bo Magnusson, vice vd för Bra Mässor.

Mässarrangören Bra Mässor tog förra året över mässan Apotek & Egenvård och har nu gjort om den. Programmet är framtaget tillsammans med Apotekarsocietetens utbildningsverksamhet Läkemedelsakademin som är medarrangör.

Den tidigare mässan fick kritik för att sakna innehåll om apotek och istället till största delen handla om kosmetika. Enligt Bo Magnusson blir det nu ändring på det.

Så det blir inget smink på mässan?

– Inte mer än vad som motsvarar försäljningen på apoteken. Apotek & Egenvård hölls tillsammans med mässan Hud & Kosmetik och då fanns mer sådant innehåll, såsom sminktävlingar, vilket vi inte kommer att ha på den nya mässan.

Apotek & Egenvård hade svårt att locka apoteksföretagen, både som utställare och besökare. Hur ska Apoteksforum lyckas med det?

– Då vi nu har ett renodlat innehåll om apotek och ett starkt program med många spännande punkter tror vi att det kommer att locka till sig utställare och besökare. Men det kommer att ta ett tag att etablera mässan. Hela branschen kommer inte att komma första gången.

Apoteksforum hålls den 9-10 oktober på Kistamässan utanför Stockholm.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.