Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotekets vinst ökar

23 oktober 2015
Apotekets vinst för de tre första kvartalen i år ökade med 36 procent till 425 miljoner kronor. Ökad försäljning till konsumenter och lägre kostnader är en förklaring, enligt företaget.

Det går bra för statliga Apoteket AB.

Bolaget ökade sin nettoomsättning med nästan en miljard kronor, eller sju procent, under årets tre första kvartal till 14 600 miljoner kronor jämfört med 13 611 miljoner kronor för samma period i fjol.

Vinsten under perioden är 425 miljoner kronor jämfört med 312 miljoner kronor under samma tid i fjol, en ökning med 36 procent, och rörelsemarginalen ökade därför från 2,3 procent till 2,9 procent för perioden.

− Jag är glad att kunna konstatera att våra erbjudanden möter kundernas efterfrågan och försäljningen fortsätter att utvecklas bra under tredje kvartalet. Tillsammans med ett konsekvent arbete för att minska omkostnaderna i företaget förbättras också resultatet, säger Ann Carlsson, vd för Apoteket i ett pressmeddelande.

Det tredje kvartalet ligger i linje med utvecklingen under året, men omsättningsökningen var något lägre, 4,2 procent, samtidigt som vinstökningen var något högre, 43 procent. Rörelsemarginalen för tredje kvartalet är därför uppe på 3,8 procent.

Skrivet av: Fredrik Hedlund

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera