Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteket omorganiserar och varslar 70 på huvudkontoret

25 augusti 2020
Apoteket omorganiserar för att hantera att allt fler söker sig till digitala kanaler för att handla läkemedel och få rådgivning. Samtidigt varslas 70 på huvudkontoret.

Apoteket AB omorganiserar sin verksamhet för att möta en ökad e-handel som snabbt har förändrat köpmönstren i Sverige under coronapandemin. Omorganisationen, som träder i kraft den 1 september, innebär förändringar i ledningsgruppen som ökar i storlek, men också att antalet tjänster på Apoteket huvudkontor kommer att minska. Apoteket har lagt ett varsel om 70 tjänster. Totalt jobbar idag cirka 300 på Apotekets huvudkontor.

Tanken är att både minska kostnaderna och skapa förutsättningar för att kunna utveckla verksamheten och hänga med i den snabba utvecklingen av e-handel och digitala lösningar för rådgivning.

– Omställningen i företaget sker för att snabbare kunna möta de nya kundbehoven och för att möjliggöra viktiga investeringar inom bland annat IT och logistik. Vi ser att kunder uppskattar nya tjänster och möjligheter att möta oss och våra samarbetspartners, både på apotek och i digitala kanaler. Vår ambition är att i ännu högre utsträckning göra Apoteket till det naturliga valet för allt som har med läkemedel och hälsa att göra, säger Ann Carlsson, vd för Apoteket AB i ett pressmeddelande.

Apotekets ledningsgrupp förändras också i och med att försäljningsansvariga för Syd, Mitt och Nord, Camilla Olsson, Marie Rudolfsson och Johan Åman går in i ledningsgruppen. Nya är också farmacichefen Louise Skalin och Kristoffer Ekelund som ansvarar för strategi och utveckling. Ut ur ledningsgruppen går Olle Carls och Joachim Nielsen.

Så här ser Apotekets företagsledning ut från den 1 september:
Ann Carlsson, vd
Lars Skutholm, vice vd, Sortiment & Logistik
Eva Hemb, Ekonomi & Inköp
Camilla Olsson, Försäljning Syd
Marie Rudolfsson, Försäljning Mitt
Johan Åman, Försäljning Nord
Wictoria Glans, E-handel & Apodos
Louise Skalin, Kvalitet & Farmaci
Clas Artvin, IT
Anna Rogmark, HR & Juridik
Mikael Lenneryd, Marknad & Koncept
Kristoffer Ekelund, Strategi & Utveckling

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera