Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteket låter riskgrupper gå före vid vaccination

27 november 2018
Det är brist på vaccin mot säsongsinfluensa och nu har Apoteket AB beslutat att gå på myndigheternas linje om att prioritera riskgrupper.

Efterfrågan på influensavaccin har varit ovanligt stor i år samtidigt som det uppstått en bristsituation hos leverantörerna.

I fredags gick Folkhälsomyndigheten, Sveriges kommuner och landsting och Läkemedelsverket ut med att de rekommenderar alla landsting och regioner att prioritera personer som riskerar att bli allvarligt sjuka av influensaviruset.

Det handlar framför allt om personer som är 65 år eller äldre, har hjärt- lungsjukdom eller är gravida.

Flera landsting har redan reserverat de vaccindoser de har kvar till riskgrupperna.

Nu har även Apoteket AB, som erbjuder vaccinationer mot influensa på 31 orter, beslutat att följa myndigheternas rekommendation om att prioritera riskgrupper för de doser man har tillgång till, enligt ett pressmeddelande.

– Vi hoppas på förståelse för beslutet att prioritera riskgrupperna före andra kunder som tänkt vaccinera sig mot influensan hos oss, säger Caroline Pettersson, ansvarig för Sortiment på Apoteket.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera