Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteket lanserar
recept i mobilen

30 april 2013
Med Apotekets nya mobiltjänst går det att se sina aktuella recept i mobilen. Dessutom kan man se om läkemedlen på recepten finns i lager.

Nu lanserar Apoteket AB en mobiltjänst som innebär att det går att se alla sina aktiva recept i mobilen.

Det går dessutom att se om de aktuella läkemedlen finns hemma på ett speciellt apotek.

– Vi är glada att vi kan förenkla för våra kunder och ge dem denna unika möjligheten att se recept i mobiltelefonen. Det är en tjänst som underlättar i vardagen eftersom det enkelt går att se om receptet kommit in till apoteket, exempelvis när man är på väg hem från sitt läkarbesök, säger Eva Fernvall, Kommunikationsdirektör i Apoteket i ett pressmeddelande.

Utöver möjligheten att kolla lagerstatus på ”sina” mediciner går det att se sitt högkostnadssaldo, se tidigare receptuttag, se sina beställningar på apoteket.se samt att även se recept för barn och anhöriga om det finns en fullmakt för detta.

Tjänsten är inte något så kallad app utan en mobilanpassad webb som kan nås från mobilens webbläsare utan föregående nedladdning av programvara via adressen mobil.apoteket.se. För att logga in använder Apoteket AB sig av mobilt bank-id.

Skrivet av: Fredrik Hedlund

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

6 svar till Apoteket lanserar
recept i mobilen