Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteket säljer via automat

16 mars 2011
Apoteket AB inför ett nytt försäljningskoncept. Automater där kunderna kan köpa receptfria läkemedel ska placeras ut i affärer och resecentrum.

Först ut med automaterna är Preems bensinstationer, men målet är 100 utplacerade automater redan detta år.

Läkemedelsautomaten har en skärm där kunden kan få information och interaktiv rådgivning. Betalningen sker med kort och en ålderskontroll görs elektroniskt innan köpet genomförs. Apoteket AB uppger att de hittat ett säkert och pålitligt sätt att sköta kontrollen på och automaten är uppkopplad till såväl Apotekets egna system som betalningssystem för kort.

För den som behöver mer information finns ett nummer till apotekets kundcenter för kostnadsfri rådgivning via telefon.

Automaten ska innehålla upp till ett sextiotal olika produkter, huvudsakligen bästsäljare ur det receptfria sortimentet och andra produkter som säljer bra.

– Vi ökar tillgängligheten för kunderna och förenklar för de näringsidkare som vill vara med och sälja läkemedel, säger Tore Löwstedt, direktör vid Apoteket AB.

– Vi har hittat en säker och effektiv försäljning utanför apotek. Dessutom får vi en chans att exponera vårt varumärke och våra produkter, säger han.

Preem introducerar det nya försäljningskonceptet vid fyra olika bensinstationer i Brahehus, Jönköping, Jordbro och Uppsala.

– Vi ser en växande efterfrågan på nya produkter vid våra bensinstationer, säger Sanna Johannesson, konceptansvarig, Preem, i ett pressuttalande.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera