Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteket ger
staten dryg miljard

22 april 2016
Staten tjänar stora pengar på sin apotekskedja Apoteket AB. Häromdagen tog årsstämman beslut om en ovanligt stor utdelning: 1,1 miljarder kronor.

Apotekskedjan Apoteket AB:s bidrag till de svenska statsfinanserna är inte obetydligt.

Vid det tidigare monopolbolagets årsstämma i måndags togs beslut om en ovanligt stor utdelning till ägaren, staten: 1,1 miljard kronor.

”Utdelningens storlek ska ses mot bakgrund av en stark balansräkning som en följd av starka kassaflöden”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Detta har inneburit ett behov av att justera kapitalstrukturen för att på så sätt nå överensstämmelse med uppsatta mål”, fortsätter bolaget.

Apoteket AB har fått en försäljningsmässig bra start på 2016. Rörelseresultatet ökade med 4 procent till 128 miljoner kronor, enligt årets första kvartalsrapport som presenterades idag. Det innebar att rörelsemarginalen ökade till 2,6 procent.

– Vi räknar med att under året nå vårt mål på 3 procents rörelsemarginal, säger bolagets vd Ann Carlsson i pressmeddelandet.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till Apoteket ger
staten dryg miljard