Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteket AB får sköta ombud i tre år till

26 mars 2012
Apoteket AB åläggs att driva apoteksombud i ytterligare tre år efter att det nuvarande åtagandet går ut i sommar, enligt Socialutskottets ordförande. Beskedet kan tolkas som att det finns en oro för tillgängligheten av receptläkemedel framöver, kommenterar förbundsordförande Thony Björk.

Socialutskottets ordförande Kenneth Johansson (C) berättade om den politiska intentionen att förlänga avtalet med tre år vid Apoteksmarknadsdagen förra veckan.

Den nuvarande överenskommelsen mellan staten och Apoteket AB om apoteksombud, som regleras i ägaranvisningarna, löper ut vid halvårsskiftet.

– Beskedet kan tolkas som att det finns en oro för tillgängligheten av receptläkemedel i glesbygd efter att treårsperioden för klusterapoteken går ut nästa år, säger Thony Björk, ordförande i Sveriges Farmacevtförbund.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.