Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteket bantar 220 tjänster

12 september 2012
Apotekets AB:s stålbad börjar konkretiseras. Nu meddelar bolaget att stödjande funktioner ska minska med 220 tjänster.

Som Svensk Farmaci berättade i ett reportage i nummer 4 och tidigare på sajten står det förra monopolbolaget Apoteket AB inför ett veritabelt stålbad.

Detta bland annat eftersom bolaget förlorat flera avtalsuppdrag inom sjukvårdens läkemedelsförsörjning och dosdispensering.

I ett pressmeddelande ikväll med rubriken ”Apoteket förstärker lönsamheten” meddelar bolaget nu att stödjande funktioner ska minska med sammanlagt 220 tjänster.

– Utifrån en tuffare konkurrens på såväl konsument- och vårdmarknaden organiserar vi oss för att möta de nya förutsättningarna på apoteksmarknaden. Det är alltid tråkigt att berätta om förändringar som påverkar våra duktiga medarbetare men vi ser att dessa justeringar är nödvändiga för att skapa ett effektivt, kreativt och lönsamt företag, säger Ann Carlsson, Apoteket AB:s vd, i pressmeddelandet.

Apoteket berättar också om de förändringar av dosverksamheten som Svensk Farmaci rapporterade om tidigare idag.

Apoteket AB:s huvudkontor flyttar inom kort till betydligt mindre lokaler än idag i Arenastaden, Solna.

Sveriges Farmacevtförbunds förbundsdirektör Kristina Niemi kommenterade förändringarna inom dosapoteken i artikeln i morse, se länk nedan. Mer information senare.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.