Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotekare sålde narkotiska läkemedel – fick fängelse

8 juni 2020
Olaglig försäljning av narkotikaklassade läkemedel från ett apotek i Stockholm resulterade i fängelse 5 år och 8 månader för den skyldige, en apotekare i övre 60-årsåldern.

En apotekare i övre 60-årsåldern har dömts till fängelse 5 år och 8 månader för att ha sålt narkotikaklassade läkemedel från ett apotek i Järfälla, Stockholm. Mannen hade under flera års tid sålt stora mängder läkemedel, som Tramadol och bensodiazepiner till missbrukare.

Bara under det senaste året innan han greps hade mannen sålt cirka 460 000 tabletter och fått in runt 1,6 miljoner kronor på sitt konto via insättningar och swish, enligt polisen i Stockholms län.

Den olagliga försäljningen upptäcktes efter att Läkemedelsverket fått in anmälningar från andra apotek. De reagerade på att patienter inte kunde hämta ut sina mediciner eftersom de redan var uthämtade. Efter en oanmäld inspektion på apoteket i Järfälla kommun där mannen jobbade, uppdagades flera brister och myndigheten beslutade att apotekets tillstånd skulle dras in.

I samband med att tillståndet drogs in, i september förra året, gjorde polisen en husrannsakan för att inventera lagret och ta läkemedlen i beslag. Då hittades även närmare 100 000 kronor i kontanter gömda i lokalerna. Mannen greps samma dag.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera