Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotekare på Hjärtat granskar hälsotips

19 juni 2017
Apotek Hjärtat har identifierat några av internets mest häpnadsväckande medicineringsmyter. I en videoserie låter man ett antal apotekare reagera och ge sin syn på sanningshalten i dem.

Nässpray i ögonen.

Hemorrojdsalva i ansiktet.

Svenska internetforum är fyllda av kreativa lösningar på hur man blir snygg och botar allehanda krämpor och sjukdomar.

Apotek Hjärtat har nu sammanställt autentiska hälso- och skönhetstips från olika internetforum och låtit några av apotekens apotekare bemöta dem i en videoserie. Det berättar bolaget i ett pressmeddelande idag. Många av råden visade sig sakna vetenskaplig grund.

Filmerna uppmuntrar alla som använder tveksamma metoder från internet att istället fråga en farmaceut om råd.

– Råd som ges i all välmening kan i värsta fall vara direkt skadliga. En del tips som florerar i internetforum stämmer så klart, men gäller det alternativa sätt att använda läkemedel och apoteksprodukter bör man vända sig till en farmaceut för att få råd. Inga frågor eller funderingar är för konstiga för att lyfta med våra farmaceuter som redan har hört det mesta, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat, i pressmeddelandet.

Videoserien finns på Apotek Hjärtats hemsida.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.