Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Intresse för att gå från industri till apotek

18 april 2011
Astra Zeneca stänger i Lund – samtidigt som apoteksbranschen skriker efter farmacevter. Kronans Droghandel har startat ett program som lotsar främst apotekare från läkemedelsindustrin till företaget.

Innan året är slut ska Astra Zenecas forsknings- och utvecklingsenhet i Lund vara helt stängd. Vissa av de anställda, men långt ifrån alla, har erbjudits jobb i Mölndal. Många av dem som tillfrågats har, som Svensk Farmaci rapporterat tidigare, avböjt att flytta med.

I förra veckan besökte Sveriges Farmacevtförbunds karriärturné, som fått funktionen av en kringresande rekryteringsmässa, just Lund.

Samtliga större apotekskedjor deltog.

– Mötet var välbesökt och många medlemmar med bakgrund inom Astra Zeneca var där och kollade arbetsmarknaden. Det finns helt klart ett ökande intresse för att byta från läkemedelsindustrin till den nya växande apoteksmarknaden, säger Thony Björk, ordförande för Sveriges Farmacevtförbund.

Kronans Droghandel är en av de kedjor som satsar på att locka över farmacevter till apoteksbranschen. Under ledning av farmacichefen Carin Svensson har företaget tagit fram ett särskilt ”reaktiveringsprogram” avsett för de farmacevter som nu vill byta spår från läkemedelsindustrin, myndigheter och landsting, till apotek.

– Vi skräddarsyr programmets längd och innehåll helt utifrån den aktuella personens bakgrund. Beståndsdelar i programmet är en allmän introduktion till företaget, lagar och regler på apoteksområdet, interna system, egenvård och en praktikperiod, säger Lena Winberg, HR-specialist på Kronans Droghandel.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera