Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotek vill stötta RA-forskning

21 maj 2018
Apoteket AB krokar arm med Reumatikerförbundet (RF) och startar en insamlingskampanj till forskning om reumatism. På flera apotek blir det aktiviteter tillsammans med RF:s lokalföreningar.

Från idag och till den 17 juni erbjuder Apoteket AB samtliga kunder på apoteken att skänka pengar till forskningen om reumatism (RA).

Svensk Farmaci ringde upp Magnus Frisk, externt kommunikationsansvarig på Apoteket AB, med anledning av kampanjen.

– Fredagen den 1 juni, dagen före artrosdagen, blir det särskilda aktiviteter på många apotek i samarbete med Reumatikerförbundets lokalföreningar. Att vi har med oss de lokala föreningarna är ett bra inslag i det här samarbetet, berättar han.

Har ni ett långsiktigt tänk att stötta patientförbund och indirekt patienter inom alla terapiområden?

– Ja, självklart, vi vill finnas inom olika områden där vi kan bidra förebyggande och bidra till forskningen. Vi tittar på det här kontinuerligt och har ofta aktiviteter kopplade till de dagar då olika diagnoser uppmärksammas. Vi har och har haft andra samarbeten med exempelvis Cancerfonden, Barncancerfonden och Rädda Barnen, säger Magnus Frisk.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...