Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotek rånades – med hot om handgranater

5 november 2020
En man rånade ett apotek i Söderhamn igår eftermiddag genom att hota med att spränga två handgranater.

Igår eftermiddag vid 16:30-tiden klev en man in på ett apotek i Söderhamn i Hälsingland och sa sig ha två handgranater som han hotade med att spränga om han inte fick de mediciner som han begärde.

Apotekspersonalen gav honom de mediciner han ville ha varpå han lämnade apoteket. Polisen kom med flera patruller och inledde sökandet efter mannen. Vid 21:30-tiden igår kväll hade fortfarande ingen gripits för rånet och polisen har ingen identifierad misstänkt.

Huruvida mannen verkligen hade handgranater eller inte är fortfarande oklart. Enligt polisen är det ingen som har sett någon handgranat.

Apoteket stängde omedelbart efter händelsen och personalen togs om hand efter den psykiskt påfrestande händelsen. Det finns inga uppgifter om att någon i personalen kommit till fysisk skada.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.