Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotek i Nacka stänger – ägare hoppas sälja

19 mars 2012
Boots-apoteket i Nacka stänger i nuvarande regi. Delägarna Samir Sadoon och Nissrin Abdu Al-Razaq Muslim försöker nu sälja apoteket i köpcentrumet Nacka Forum.

Orsaken är att apoteket, som är ett av tre i Nacka Forum, har dålig lönsamhet.

– Kostnaderna har helt enkelt varit för höga och det skulle ta mycket lång tid att nå en acceptabel lönsamhetsnivå. Det är idag oerhört svårt för en enskild franchisetagare att klara sig på apoteksmarknaden, säger Samir Sadoon, en av apotekets delägare.

Hur hanterar ni det här privatekonomiskt?

– Vi slickar såren och håller på att analysera vilka privatekonomiska konsekvenser det får. Det viktigaste är ändå hälsan. Vi har kontakter med de stora kedjorna och hoppas hitta en köpare inom kort.

Hur ser du på förutsättningarna att som entreprenör driva apotek i Sverige?

– Som franchisetagare blir det väldigt fort synligt hur det går. Möjligheterna till lönsamhet är väldigt små. Det krävs bland annat ett par miljoner i investeringar i produkter som till stor del är svåra att sälja. Farmacevter är högutbildade och kravet att en farmacevt ständigt skall finnas på plats ger höga personalkostnader.

– Förutsättningarna för entreprenörskap är i nuläget för dåliga. Min känsla är att politikerna inte tänkte till hundraprocentigt när de satte spelreglerna, säger Samir Sadoon.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.