Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotek drabbat av sex inbrott eller inbrottsförsök

20 augusti 2020
Under sommaren har Apotek Hjärtat i Rosengården i Helsingborg utsatts för sex inbrott eller inbrottsförsök. Nu har två män gripits.

Apotek Hjärtat i Rosengården i Helsingborg är, på grund av ombyggnad av sina ordinarie lokaler, temporärt placerat i en träbarack utanför. Något som kan vara förklaringen till de många inbrotten, enligt Misak Yazdi som är försäljningschef för apoteket Hjärtat område Syd.

– Vi har ju flyttat till en tillfällig lokal och man har väl sett sin möjlighet då, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Sedan början av juni har apoteket utsatts för sex inbrott eller inbrottsförsök. Vad som har stulits under dem vill inte Misak Yazdi berätta, av säkerhetsskäl.

– Men de har inte alltid gått därifrån tomhänta, säger han till tidningen.

Samtliga brott har skett nattetid vilket innebär att personalen inte har drabbats direkt av kriminaliteten. Däremot har inbrotten resulterat i tillfälliga störningar, men i övrigt har man kunnat hålla öppet.

– Vi har varit tvungna att stänga några timmar efter incidenterna för att städa upp men i övrigt har det inte haft någon inverkan på den dagliga verksamheten, säger Misak Yazdi.

Under natten mot lördagen den 15 augusti skedde det senaste inbrottet då polisen snabbt kom till platsen och kunde gripa en man som försökte komma undan, men som snubblade framför polisen. Lite senare kunde ytterligare en man gripas i en lägenhet i närheten.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera