Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotea tecknar kollektivavtal

20 juni 2017
Både Sveriges Farmaceuter och Apotea är nöjda med att företaget nu har tecknat kollektivavtal.

Nätapoteket Apotea har gått med i arbetsgivarorganisationen Almega där bland annat Svensk Dos och Apoteksgruppen ingår.

Enligt Sveriges Farmaceuters förhandlingschef Christer Borg har Apotea tillämpat villkor som motsvarar kollektivavtal redan tidigare.

Vilken blir då skillnaden för anställda?

– De anställda som är medlemmar i Sveriges Farmaceuter blir garanterade att anställningsvillkoren i branschavtalet och lönevillkoren följs. Skulle det uppstå en tvist kan förbundet föra medlemmens talan.

– Apotea har vuxit lavinartat och kommer att fortsätta växa så det är viktigt för oss att det nu finns kollektivavtal på arbetsplatsen då fler av våra medlemmar kommer att jobba där, säger Christer Borg.

Pär Svärdson, vd för Apotea, är också nöjd med att avtalet.

– Vi har haft en bra dialog med Sveriges Farmaceuter och det känns jättekul att det är i mål. Det är en trygghetsfaktor och en viktig signal till de anställda att vi nu har kollektivavtal, säger han.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.